De Belgische Nivavrienden

 

 

 

Antwerpen - Moskou - Antwerpen 2012

Op 7 juli 2012 vertrekken we met een aantal leden met onze Niva's naar het verre Rusland. Het voorstel kwam in de zomer van 2010 van één van onze leden. De koppen werden bij mekaar gestoken en nu, najaar 2011, wordt alles al wat concreter. De eerste datum voor technische keuring van de auto's ligt vast, sommige Niva's zijn al min of meer voorbereid en er is weet van minstens één lid die speciaal voor deze reis z'n eerste Niva aanschafte. Alle in België en Nederland leverbare Niva's zullen vertegenwoordigd zijn: 1600's, 1700 injecties en 1.9 diesels.

Het vertrekpunt van de reis is Antwerpen. Van daaruit gaan we door Nederland, Duitsland, Polen, Litouwen, Latvia, Estland en zo door naar St-Petersburg. Daar hebben we onze eerst grote stop en tijdens ons 3-daagse verblijf daar hebben we een meeting met de plaatselijke Nivaclub. Later gaat het dan over Yaroslvl naar onze eindbestemming Moskou. Daar worden onder meer een citytrip en een bezoek aan de Nivashop gepland. Er zijn plannen om ook daar een ontmoeting met de plaatselijke Nivaclub te hebben.

Overnachten doen we zo veel mogelijk 'back to basics': we zoeken campings op en er zal zelfs enkele nachten wildgekampeerd worden. In de grote steden gaan we op hotel.

In totaal zal onze reis +6000 km lang zijn en 21 dagen duren. We proberen om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten. Technische teams worden samengesteld om eventuele pannes te verhelpen en ook zullen er mensen zijn om bij ongelukjes en ongemakken de eerste zorgen toe te dienen.

Op ons forum is ook een sectie gewijd aan deze reis. Klik

En klik hier en hier voor de pagina's van Piet, organisator van deze reis.

Later zal ik op deze pagina foto's van de deelnemers en hun auto's plaatsen.

 

Alea iacta est, calcanda semel via leti. Koniambo rides with us!